Home » Simpel sengebund

Simpel sengebund

Super enkel familieseng

Går I mon også og drømmer om en stor familieseng ? Lav den selv af madrasser som du ligger på denne simple bund af træ, som I nemt selv kan bygge. Så bliver det ikke lettere. 

 

Per Nygårds har lavet denne fine enkle og funktionelle sengeramme til sin familie, som består af far, mor og et barn, og sendt  os fotos og instruktioner

Han fortæller:

“Da vores lille søn på 10 måneder begyndte at bevæge sig meget rundt, synes vi, at vi var nødt til at gøre noget, så han ikke kom til skade.

Vi kiggede på nogle forskellige muligheder, men følte ikke rigtigt at noget virkelig passede os. Så kom jeg på ideen om, at lave min egen sengeramme tæt på gulvet, hvilket begrænser muligheden for, at nogen falder ned. Sengen fungerer godt for os, og det føles meget sikrere at være så tæt på gulvet. Da madrassen kommer lidt over gulvet, giver det luften fri passage til transport af fugten væk. Du kan selvfølgelig også vælge at lave flere lufthuller i rammen, hvis du synes, men jeg oplever ikke det har været nødvendigt.”

How to build

  • Start med at lave en ramme i træ, i det sengemål I ønsker, af 120 mm x 21mm høvlede brædder. Sengenrammen på billedet er 160 x 200 cm, men det kan anbefales at lave familiesenge en del større
  • Saml rammen i hjørnerne med 40 x 40 mm vinkelbeslag

  • Fordel 45 x 45 mm reglar, så det passer til bredden af lamelbundene dog max 90 cm afstand
  • Lamelerne er af træ 70 x 21 mm, som sømmes i reglarne, med ca 70 mm mellemrum

 

 

  • Madrasserne plaseres på bundene. De skal passe helt perfekt til rammen.  Alle revner og åbninger i sengefladen eller langs sengens kanter bør undgåes, da barnet kan få hoved og overkrop i klemme og komme til skade.
  • Pas også på med de revner der opstår mellem seng og andre møbler i værelset. Enten skal sengen stå helt frit i rummet med god afstand til vægge og andet inventar eller også skal revner og åbninger mellem sengeramme og andet inventar illumineres eller udfyldes.

 

  • Eller lav den Japanske model, hvor du anvender en futonmadras og saver en 2 cm  indfasning nederst i sengerammen som det ses på fotoet. På denne model er der anvendt tamimåtter som bund i stedet for lameller

 

  • Vælg en mørkere træsort til rammen og montér et rygstød på væggen i sengens hovedende som her

 

 

  • Lav en sengeramme, der går helt fra væg-til-væg og kom en skumkant eller en sengerand rundt langs kanten af sengen, for at undgå farlige revner og åbninger mellem madrasser og væg.
  • Med sengetæpper, puder og billeder på væggen, får men et smukt stort gulvsengs-arrangement med masser af dejlig plads

 

 

Held og lykke med byggeriet

 

Mange tak til Per Nygårds, for idé, fotos og instruktion.

Har du selv andre gode ideer til design af familiesenge da send dem meget gerne til:

Cand Arch Afd. Møbel og Rumkunst

Karen Hedegaard Mortensen

email karenirudme@gmail.com